Există riscuri la adresa securității energetice? Subiectul – discutat între Sandu, Gavrilița și ministra de externe a Germaniei
Full Article 2 minutes read

Există riscuri la adresa securității energetice? Subiectul – discutat între Sandu, Gavrilița și ministra de externe a Germaniei

Președinta Maia Sandu împreună cu prim-ministra Natalia Gavrilița s-au întâlnit pe 12 martie cu ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock. Oficialele au discutat despre riscurile de securitate și impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova.

Șefa statului a menționat și „situația energetică dificilă” ca urmare a creșterii substanțiale a prețurilor și riscurile la adresa securității energetice. În altă ordine de idei, Sandu a reafirmat disponibilitatea țării noastre de a ajuta în continuare oamenii care fug de război din Ucraina.

Ministra Baerbock a apreciat solidaritatea autorităților și a cetățenilor Republicii Moldova față de refugiați și a promis că Germania va oferi sprijin pentru ajutorarea acestora.

În acest context, Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul s-a mobilizat chiar de la declanșarea războiului pentru a elabora mecanisme de gestionare a fluxului de migranți, dar și pentru a asigura protecția de care aceștia aveau nevoie.

Totodată, prim-ministra și-a exprimat încrederea că atât Germania, cât și alte state membre ale Uniunii Europene, vor continua să sprijine Moldova în gestionarea crizei refugiaților, cât și în aplanarea consecințelor economice ale războiului. În special, Gavrilița a solicitat suport bugetar nerambursabil, pentru menținerea nivelului de trai al populației din țara noastră și asigurarea eficienței și securității energetice.

Șefa diplomației germane întreprinde o vizită de lucru la Chișinău pentru a se documenta din prima sursă despre situația de securitate din regiune și impactul pe care-l are războiul din Ucraina asupra țării noastre.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: