Masca de protecție în spațiile deschise nu va mai fi obligatorie în Israel
Full Article 2 minutes read

Masca de protecție în spațiile deschise nu va mai fi obligatorie în Israel

Începând cu ziua de duminică, 18 aprilie, purtatul măștilor de protecție în spațiile deschise nu va mai fi obligatoriu în Israel. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății Yuli Edelstein, citat de Times of Israel.

Discuțiile despre ridicarea obligației privind purtatul măștilor în spațiile publice erau purtate de câteva săptămâni în Israel, însă decizia finală a fost luată odată cu încheierea sărbătorilor consacrate Zilei Independenței.

După ce a trecut printr-un al treilea val al pandemiei de coronavirus, situația din Israel s-a îmbunătățit simțitor în ultimele luni, fiind unul dintre statele cu cea mai rapidă campanie de vaccinare împotriva Covid-19. În prezent, peste jumătate din populație a beneficiat deja două doze de vaccin, iar rapoartele zilnice arată că rata cazurilor noi și a celor grave a scăzut semnificativ.

Tot săptămâna aceasta, cabinetul de miniștri din Israel a decis redeschiderea totală a școlilor și ridicarea restricției privind separarea copiilor în grupuri mai mici.

Potrivit bilanțului prezentat joi seară, în Israel au fost confirmate mai puțin de 300 cazuri noi de infectare timp de 24 de ore. În total, peste 836 de mii de îmbolnăviri au fost înregistrate în această țară de la începutul pandemiei de coronavirus. De asemenea, au fost constatate 6 314 decese asociate cu această infecție.

La ziua de joi, în Israel erau mai puțin de 3 mii de cazuri active. Din peste 55,4 mii de teste efectuate miercuri, 0,4% au fost pozitive.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: