Medicii din Rusia trebuie să informeze Ministerul Sănătății despre comentariile publice privind COVID-19
Full Article 2 minutes read

Medicii din Rusia trebuie să informeze Ministerul Sănătății despre comentariile publice privind COVID-19

Ministerul Sănătății din Rusia le-a cerut medicilor să nu comenteze public situația privind coronavirusul. Prevederea a fost expediată șefilor instituțiilor medicale subordonate Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că nu este vorba despre o interdicție, ci, mai degrabă, de un îndemn.

Într-o discuție cu jurnaliștii din 29 octombrie, Dmitri Peskov a declarat că scrisoarea respectivă a fost expediată pentru că opiniile diferite ale medicilor ar crea confuzie în societate.

„Nu este o interdicție. Trebuie să înțelegeți, diferența de opinii, într-adevăr… De exemplu, un medic spune că mănușile sunt dăunătoare, altul spune că sunt bune, iar al treilea că sunt necesare, al patrulea că nu sunt necesare… Nu este corect. Totuși, medicii, ei răspund de sănătatea oamenilor și probabil că asta e rău pentru ei, pentru noi și voi. Respectiv, pur și simplu trebuie să se pună de acord cu informația, nimeni nu interzice nimic nimănui. Este un îndemn pentru ca să nu fie un astfel de marasm”, a declarat Peskov.

Despre scrisoarea expediată de Ministerul Sănătății de la Moscova a scris portalul Meduza.io pe 28 octombrie. În cadrul acesteia, conducerea instituției anunță medicii că trebuie să „se pună de acord în privința oricărui comentariu sau declarație publică pe tema noului coronavirus” cu serviciul de presă – verbal sau în formă scrisă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: