O patinatoare din Lituania ar putea rămâne fără cetățenie, după ce a participat la un show în Rusia, organizat de soția lui Peskov
Full Article 2 minutes read

O patinatoare din Lituania ar putea rămâne fără cetățenie, după ce a participat la un show în Rusia, organizat de soția lui Peskov

Patinatoarea Margarita Drobiazko, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2000, ar putea rămâne fără cetățenia lituaniană, după ce a participat la un show în Rusia, organizat de soția purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Tatiana Navka. Un proces în acest sens a fost deja demarat de Parlamentul din Lituania, scrie The Insider.

„Speram că după adoptarea legii să nu existe astfel de precedente. Din păcate, în spațiul public vedem că cooperarea cu purtătorii de cuvânt ai Kremlinului continuă”, a spus deputata din Lituania Dalia Asanaviciute.

Potrivit speakerului, Seimas-ul Lituaniei va sprijini, cel mai probabil, inițiativa: „Ne apropiem de etapa finală a acestei întrebări. Din câte știu, inițiativa se bucură de sprijin și, cel mai probabil, va fi aprobată”.

Multipla campioană la dans pe gheață ar putea rămâne fără cetățenie după ce a jucat, împreună cu soțul ei, Povilas Vanagas, au cooperat cu soția purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, patinatoarea medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Tatiana Navka. Drobiazko și Vanagas au jucat împreună în spectacolele „Ruslan și Ludmila” și „Frumoasa Adormită”, în Rusia, acum un an. Potrivit parlamentarilor lituanieni, cooperarea acestora cu Navka continuă și în prezent.

Într-o conversație cu Match TV, Drobiazko a spus că nu este îngrijorată de inițiativa deputaților din Seimas-ul Lituaniei de a o priva de cetățenia țării: „Nu pot influența astfel de decizii. Ce pot face? Este treaba lor. Practic, sunt bine cu viața mea. Nu mai am comentarii”.

Drobiazko s-a născut la Moscova, dar după prăbușirea URSS ea a decis să reprezinte Lituania împreună cu Povilas Vanagas. Soții sunt medaliați cu bronz la Campionatele Mondiale din 2000 la dans pe gheață.

În primăvara acestui an, Seimas-ul din Lituania a adoptat amendamente la legea cetățeniei, care introduc un mecanism de privare a cetățeniei acordate prin excepție. Precizăm că Margarita Drobiazko a primit cetățenia lituaniană în 1993, pentru a concura la Jocurile Olimpice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: