Membrii echipajului submersibilului sunt morți, anunță compania OceanGate. Au fost găsite fragmente din submarin
Full Article 2 minutes read

Membrii echipajului submersibilului sunt morți, anunță compania OceanGate. Au fost găsite fragmente din submarin

Echipajul de la bordul submersibilului s-a pierdut OceanGate, compania care deține submarinul dispărut, a transmis joi, într-un comunicat că firma crede că pasagerii submersibilului cu destinația Titanic „s-au pierdut, din păcate”, scrie libertatea.ro.

„În acest moment, credem că CEO-ul nostru, Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet, s-au pierdut, din păcate. Acești bărbați erau adevărați exploratori care împărtășeau un spirit distinct de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea și protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în această perioadă tragică”, a transmis OceanGate.

O zonă de fragmente a fost găsită în zona de căutare a submersibilului, lângă epava Titanicului

O zonă de fragmente a fost descoperită de un vehicul operat de la distanță (ROV) în apropierea epavei Titanicului, a anunțat Garda de Coastă americană. Autoritățile „evaluează informațiile”, a precizat aceeași sură. Nu este clar dacă aceste resturi au legătură cu submersibilul dispărut.

David Mearns, un expert specializat în operațiuni de căutare și recuperare în ape adânci, a declarat că fragmentele găsite includ „cadrul de acostare și capacul din spate al submarinului”. „Un câmp de resturi înseamnă că submersibilul s-a destrămat, pentru că știm că au pierdut comunicațiile la aproximativ 3.300 de metri… așa că acest lucru indică cel mai rău scenariu, adică o defecțiune catastrofală, o implozie”, a spus David Mearns, la Sky News.

Specialist: Dacă a fost o implozie, moartea a fost instantanee

Pasagerii de la bordul submarinului dispărut Titan au murit instantaneu fără ca măcar să știe că există o problemă dacă nava a suferit o implozie, a declarat Dale Mole, un fost medic al marinei americane, la BBC. Declarația a fost făcută după ce un expert în operațiuni de căutare și recuperare în ape adânci și prieten cu doi dintre pasagerii aflați în submarin a declarat că printre resturile descoperite se numără „un cadru de acostare și un capac din spate al submersibilului”.

Echipajul era compus din:

Stockton Rush – pilotul american de submersibil și fondatorul companiei Ocean Gate

Hamish Harding – om de afaceri britanic

Shahzada Dawood – miliardar pakistanez

Fiul său – Sulaiman Dawood

Paul-Hneri Nargeolet – scafandru francez și expert în epava vasului RMS Titanic

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: