Submarinul Titan, care ducea turiști să vadă epava Titanicului, ar fi rămas fără oxigen
Full Article 2 minutes read

Submarinul Titan, care ducea turiști să vadă epava Titanicului, ar fi rămas fără oxigen

Submersibilul Titan, care a dispărut în timpul unei scufundări spre epava Titanicului, cu cinci persoane la bord, ar fi trebuit deja să rămână fără aer, după calculele experților. În a patra zi după începerea operațiunii de salvare, încă două nave s-au alăturat căutărilor, scrie Дождь.

Paza de Coastă a Statelor Unite informează că cele două nave, francezul L’Atalante și canadianul Horizon Arctic, au ajuns în zona operațiunii de salvare. 

Aprovizionarea cu oxigen a echipajului, potrivit experților, ar fi trebuit să se încheie până la ora 14:08, ora Moscovei.

Potrivit experților, batiscaful avea un aport de oxigen de 96 de ore la începutul scufundării. Cu toate acestea, experții subliniază că calculele pot să nu fie foarte precise, mai mult, nu se știe care este situația la bord.

Amintim că pe 18 iunie, un submersibil turistic de mare adâncime dispărut în apropierea epavei Titanicului, cu cinci persoane la bord.

Epava Titanicului constituia „ținta” celor cinci oameni de afaceri și scufundători, aflați la bordul lui Titan.

Între aceștia se numără și Stockton Rush, directorul general al OceanGate Expeditions, compania organizatoare a „excursiilor” costisitoare, de circa 250.000 de dolari, la epava transatlanticului, situată la 3.800 de metri adâncime pe fundul Atlanticului de Nord.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: