Mesajul președintelui Senatului României, la Chișinău: „Frații și surorile noastre…”
Full Article 2 minutes read

Mesajul președintelui Senatului României, la Chișinău: „Frații și surorile noastre…”

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj de solidaritate și sprijin pentru poporul Republicii Moldova, în marja vizitei pe care o întreprinde la Chișinău în perioada 1-2 martie. Politicianul a reafirmat sprijinul „necondiționat” al României pentru Republica Moldova și cetățenii ei și și-a manifestat speranța că, „într-o zi, nu foarte departe”, Moldova va face parte din familia UE, alături de România.

„Pentru frații și surorile noastre de dincolo de Prut, vreau să transmit astăzi, de la Chișinău, un mesaj puternic de solidaritate și sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat. Cetățenii Republicii Moldova știu deja că România le este cel mai de încredere partener. Noi, liberalii, am susținut și vom continua sprijinul nostru necondiționat pentru aceștia. Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către sutele de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România și care sunt îngrijorați pentru familiile lor de peste Prut. Vreau să știți că România prețuiește la fel de mult locurile în care v-ați născut”, a scris Nicolae Ciucă pe rețelele de socializare.

Potrivit politicianului, Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană, este o țară independentă și suverană și este „singura care trebuie și poate să își decidă soarta”. „Am credința că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”, a mai scris președintele Senatului României.

Menționăm că Nicolae-Ionel Ciucă întreprinde o nouă vizită în Republica Moldova, în perioada 1-2 martie. Pe agenda politicianului român figurează întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu speakerul Igor Grosu. Politicianul este însoțit, în vizita sa la Chișinău, de către eurodeputații Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: