Ministrul Apărării, despre mobilizarea anunțată de Putin și amenințările cu arma nucleară: „Ar fi o crimă de război”
Full Article 2 minutes read

Ministrul Apărării, despre mobilizarea anunțată de Putin și amenințările cu arma nucleară: „Ar fi o crimă de război”

Ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi susține că efectele mobilizării anunțate de președintele rus ar putea fi resimțite și la noi, printr-un un nou val de refugiați. O declarație în acest sens a făcut pe 1 octombrie.

Nosatîi a vorbit și despre amenințarea lui Putin cu privire la un eventual atac cu arme nucleare.

„Cu referire la folosirea unei eventuale arme nucleare de distrugere în masă, ar fi o crimă de război și cred că ar arăta disperarea completă a conducerii Federației Ruse în acest război”, a menționat ministrul.

Ministrul Apărării al Republicii Federale Germania Christine Lambrecht, aflată într-o vizită la Chișinău, a declarat că decizia președintelui rus privind mobilizarea recruților reprezintă o dovadă clară că planul său de a învinge Ucraina într-un timp restrâns a eșuat.

„Acest lucru dezvăluie slăbiciunea militară a Rusiei. Urmărim cu atenție situația după amenințarea lui Putin cu arme nucleare, dar nu trebuie să ne lăsăm paralizați de aceste amenințări. Trebuie să fim foarte atenți, să reacționăm foarte prompt, ca să nu ajungem la escaladări”, a spus Lambrecht.

Amintim că pe 21 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că a ordonat o mobilizare militară parțială pentru războiul din Ucraina.  Putin a declarat că Occidentul vrea să „slăbească, să divizeze și să distrugă Rusia” și din acest motiv a semnat ordinul de chemare a rezerviștilor la lupte.

„Pentru a apăra țara și poporul, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a completat președintele rus.

Liderul rus a acuzat Occidentul de „șantaj nuclear” împotriva Rusiei și a amenințat totodată cu un răspuns nuclear dacă Ucraina va continua să încerce să revendice teritorii anexate Rusiei în urma pretinselor referendumuri desfășurate recent, condamnate și nerecunoscute de comunitatea internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: