Ministrul Apărării, despre mobilizarea anunțată de Putin și amenințările cu arma nucleară: „Ar fi o crimă de război”
Full Article 2 minutes read

Ministrul Apărării, despre mobilizarea anunțată de Putin și amenințările cu arma nucleară: „Ar fi o crimă de război”

Ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi susține că efectele mobilizării anunțate de președintele rus ar putea fi resimțite și la noi, printr-un un nou val de refugiați. O declarație în acest sens a făcut pe 1 octombrie.

Nosatîi a vorbit și despre amenințarea lui Putin cu privire la un eventual atac cu arme nucleare.

„Cu referire la folosirea unei eventuale arme nucleare de distrugere în masă, ar fi o crimă de război și cred că ar arăta disperarea completă a conducerii Federației Ruse în acest război”, a menționat ministrul.

Ministrul Apărării al Republicii Federale Germania Christine Lambrecht, aflată într-o vizită la Chișinău, a declarat că decizia președintelui rus privind mobilizarea recruților reprezintă o dovadă clară că planul său de a învinge Ucraina într-un timp restrâns a eșuat.

„Acest lucru dezvăluie slăbiciunea militară a Rusiei. Urmărim cu atenție situația după amenințarea lui Putin cu arme nucleare, dar nu trebuie să ne lăsăm paralizați de aceste amenințări. Trebuie să fim foarte atenți, să reacționăm foarte prompt, ca să nu ajungem la escaladări”, a spus Lambrecht.

Amintim că pe 21 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că a ordonat o mobilizare militară parțială pentru războiul din Ucraina.  Putin a declarat că Occidentul vrea să „slăbească, să divizeze și să distrugă Rusia” și din acest motiv a semnat ordinul de chemare a rezerviștilor la lupte.

„Pentru a apăra țara și poporul, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a completat președintele rus.

Liderul rus a acuzat Occidentul de „șantaj nuclear” împotriva Rusiei și a amenințat totodată cu un răspuns nuclear dacă Ucraina va continua să încerce să revendice teritorii anexate Rusiei în urma pretinselor referendumuri desfășurate recent, condamnate și nerecunoscute de comunitatea internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: