Moldova încă așteaptă permisiunea pentru a-și evacua cetățenii din Gaza. Peste 400 de moldoveni au plecat în Israel de la începutul conflictului
Full Article 2 minutes read

Moldova încă așteaptă permisiunea pentru a-și evacua cetățenii din Gaza. Peste 400 de moldoveni au plecat în Israel de la începutul conflictului

De la începutul conflictului militar dintre Israel și gruparea Hamas din Fâșia Gaza, 1.204 cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors acasă prin intermediul curselor aeriene regulate, în timp ce 415 cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Între timp, autoritățile de la Chișinău anunță că sunt încă în așteptarea permisiunii din partea Egiptului, pentru a putea să își evacueze cetățenii din Fâșia Gaza care au solicitat ajutor.  

Potrivit diplomației de la Chișinău, timp de o zi, mai exact din 16 până pe 17 octombrie, în Republica Moldova, prin cursele aeriene regulate Tel-Aviv – Chișinău, au revenit 357 de cetățeni moldoveni. În aceeași perioadă, 162 de cetățeni ai Republicii Moldova au plecat în Israel. În total, din 7 octombrie până în prezent, 1.204 moldoveni s-au întors acasă prin intermediul curselor aeriene regulate.

„Autoritățile continuă să poarte negocieri constante și un dialog continuu cu partenerii internaționali pentru evacuarea moldovenilor aflați în Fâșia Gaza”, anunță MAEIE.

Diplomația de la Chișinău anunță că, odată cu deschiderea unui coridor de evacuare, funcționarul consular delegat în Egipt este pregătit să elibereze documentele necesare și să faciliteze călătoria cetățenilor Republicii Moldova.

„Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel continuă să funcționeze în regim de permanență, inclusiv în zilele de weekend, punând la dispoziție servicii consulare de urgență, cât și curente. Diplomații din cadrul Ambasadei sunt în contact permanent cu cetățenii moldoveni, oferind zilnic informații la sute de solicitări și apeluri”, mai precizează MAEIE.

Pentru mai multe informații, cetățenii moldoveni sunt îndemnați să acceseze pagina web: https://israel.mfa.gov.md/; email: [email protected] sau să apeleze la telefoanele de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772+972527998396+972 52-2787326 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova;  +373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare. +37379818081 (inclusiv WhatsApp), sau email: [email protected]


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: