Moldova și România au semnat un acord de îmbunătățire a infrastructurii digitale
Full Article 2 minutes read

Moldova și România au semnat un acord de îmbunătățire a infrastructurii digitale

Viceprim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Țurcanu, împreună cu ministrul cercetării, inovării și digitalizării din România, Sebastian Burduja, și vice-președinte regional pentru Europa de Est, Mateusz Majewski, au semnat un Acord de colaborare pentru a crește nivelul competențelor digitale ale personalului administrației publice, precum și a îmbunătăți infrastructura digitală și capabilitățile digitale ale  României și Republicii Moldova, în special în contextul valorificării noilor tehnologii. Acordul a fost semnat astăzi la Chișinău.

Cei trei semnatari au discutat despre ecosistemul digital din România și Republica Moldova și despre necesitățile stringente ale celor două state de a dezvolta și lansa inițiative comune de transformare digitală și creștere a capacității administrative.

Obiectivul general al acestei cooperări este de a sprijini eforturile guvernamentale de dezvoltare a domeniului tehnologiei informației în sectoarele public și privat din România și Republica Moldova prin infrastructură digitală îmbunătățită, politici moderne și competențe digitale.

Se urmărește în principal consolidarea infrastructurii digitale din sectorul public și privat a României și Republicii Moldova, susținerea proceselor de dezvoltare a societății digitale și economiei digitale inovatoare și reziliente în ambele state, dezvoltarea unui spațiu digital comun pentru creșterea calității serviciilor electronice, precum și asigurarea unui mediu digital sigur pentru toți cetățenii României și Republicii Moldova.

„Parteneriatul României cu Republica Moldova pentru transformare digitală și spațiul digital comun capătă, astăzi, o nouă dimensiune. Memorandumul semnat cu UiPath deschide calea către noi colaborări și proiecte, așa cum am promis anterior. Punțile digitale peste Prut, pe care le proiectăm acum, au nevoie de constructori – parteneri de încredere din mediul privat, care să pună la dispoziția celor două guverne experiența și expertiza lor. Le mulțumesc partenerilor de la UiPath pentru deschidere și gazdelor din Republica Moldova, în special domnului viceprim-ministru Iurie Țurcanu, pentru organizarea acestui eveniment însemnat pentru parcursul parteneriatului nostru”, a declarat ministrul cercetării, inovării și digitalizării din România, Sebastian Burduja.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: