Moldova va exporta mai mult vin în Japonia? Secretar general, la Tokyo: „Ne dorim ca producătorii să-și consolideze prezența pe piața niponă”
Full Article 1 minutes read

Moldova va exporta mai mult vin în Japonia? Secretar general, la Tokyo: „Ne dorim ca producătorii să-și consolideze prezența pe piața niponă”

Secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, întreprinde o vizită de lucru la Tokyo, Japonia, în perioada 25-29 martie. Scopul vizitei anunțat de autorități este de a „întări” și „dezvolta” relațiile moldo-nipone în domeniul agricol.

Oficialul de la Chișinău și-a început vizita cu o întrevedere cu viceministrul parlamentar pentru Agricultură, Silvicultură și Pescuit din Japonia, Takahashi Mitsuo, anunță ministerul de profil. Potrivit sursei, cei doi au discutat despre cooperare pe domeniile dezvoltarea rurală și turism, reziliență climatică, tehnologii în agricultură și cercetare.

„Ne dorim ca producătorii de vinuri din Moldova să-și consolideze prezența pe piața internațională, inclusiv pe piața niponă. Suntem încrezători în calitatea vinurilor moldovenești și credem că acestea merită să fie cunoscute de japonezi”, a menționat Sergiu Gherciu.

În context, potrivit MAIA, Takahashi Mitsuo a exprimat deschiderea și interesul în promovarea vinurilor Republicii Moldova pe piața din Japonia.

Potrivit sursei citate, agenda întrevederilor va continua cu alți oficiali de stat și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Japonia, în vederea consolidării parteneriatelor în domeniul agricol între cele două țări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: