Moldovenii diagnosticați cu psoriazis și lupus eritematos sistemic vor beneficia de medicamente gratuite, din 1 august
Full Article 2 minutes read

Moldovenii diagnosticați cu psoriazis și lupus eritematos sistemic vor beneficia de medicamente gratuite, din 1 august

Persoanele asigurate, diagnosticate cu psoriazis și lupus eritematos sistemic, vor beneficia, în premieră, de medicamente compensate pentru tratament în condiții de ambulatoriu. Decizia de extindere a listei medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală a fost luată de Consiliul pentru medicamente compensate, iar modificările vor intra în vigoare la 1 august curent, anunță Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Potrivit sursei, pentru persoanele cu psoriazis vor fi compensate cinci denumiri comune internaționale (DCI) de medicamente. De asemenea, vor fi extinse indicațiile la patru DCI din listă pentru tratamentul episodic în condiții de ambulatoriu al psoriazisului.

Adulții care au maladia reumatologică autoimună lupus eritematos sistemic vor beneficia, de asemenea, de tratament episodic în condiții de ambulatoriu, fiind extinse, în acest scop, indicațiile pentru trei DCI din grupa antiinflamatoarelor nesterioidene.

La fel, din 1 august, adulții și copiii care primesc îngrijiri paliative în condiții de ambulatoriu vor avea acces gratuit la încă un medicament – ibuprofenum.
Consiliul a decis și extinderea indicațiilor pentru două medicamente prescrise bolnavilor care suferă de maladii cardiovasculare și pacienților cu diabet zaharat.

Cheltuielile anuale planificate pentru compensarea medicamentelor noi se estimează la circa 35 de milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: