Moldovenii, îndemnați să nu se lase provocați de imaginile cu deplasarea tehnicii militare. Precizările Guvernului
Full Article 3 minutes read

Moldovenii, îndemnați să nu se lase provocați de imaginile cu deplasarea tehnicii militare. Precizările Guvernului

Moldovenii sunt îndemnați de Guvern să nu se lase provocați de imaginile, care ajung în spațiul public, cu deplasarea tehnicii militare. Autoritățile au remarcat, în ultima perioadă, falsuri cu privire la exercițiile comune desfășurate de către militarii moldoveni, americani și români. Prin urmare, Guvernul a declarat că imaginile „în unele cazuri creează panică sau chiar dezinformare” și că antrenamentele comune cu implicarea militarilor moldoveni au avut loc „și 5, și 10, și 15 ani în urmă”. Precizările au fost făcute pe 20 septembrie de purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că a remarcat falsuri răspândite în ultima perioadă cu referire la exercițiile comune desfășurate de către militarii moldoveni, americani și români.

În spațiul public au apărut multe imagini la acest capitol. Ministerul Apărării a comunicat din timp, de fiecare dată, despre aceste exerciții, se lucrează cu autoritățile locale pentru a informa despre traseele de deplasare. O rugăminte colegială pe care au transmis-o colegii de la Ministerul Apărării este ca imaginile cu deplasarea tehnicii militare să nu fie publicate în spațiu public din motive de securitate lesne de înțeles”, a menționat Vodă.

În același timp, el a îndemnat cetățenii să nu se lase provocați de filmările care totuși ajung în spațiul public, menționând că antrenamentele comune cu implicarea militarilor moldoveni au avut loc „și 5, și 10, și 15 ani în urmă”.

Invităm cetățenii să nu se lase provocați de acele filmări care sunt în spațiul public la acest capitol, ele în unele cazuri creează panică sau chiar dezinformare. (…) Antrenamente comune de acest gen s-au organizat și 5, și 10, și 15 ani în urmă. Aceste antrenamente oferă prilej armatei naționale să-și îmbunătățească capacitățile profesionale, dar și să operaționalizeze procesele interne”, a conchis reprezentantul Guvernului.

Amintim că exercițiile militare, la care participă soldați moldoveni, români și americani, au încins spiritele într-un sat din Cimișlia, una dintre localitățile unde se desfășoară acestea. Un localnic a publicat imagini video cu soldații, arătându-se revoltat de prezența militarilor pe un câmp și, în mod special, că printre aceștia sunt și soldați americani. Nedumerit de prezența militarilor SUA s-a declarat și deputatul socialist Adrian Albu. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că exercițiul militar a fost planificat de mult timp și se desfășoară conform planului de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: