Muzică în fața Parlamentului. Socialiștii au scos din nou oamenii la protest
Full Article 2 minutes read

Muzică în fața Parlamentului. Socialiștii au scos din nou oamenii la protest

Un nou protest organizat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are loc, în aceste momente, în scuarul Parlamentului Republicii Moldova. Acțiunea de protest a început, de dimineață, cu muzică. Manifestanții au purtat pancarte și au scandat: „Jos Maia Sandu”, „Vrem dreptate”, „Suntem sătui de circ. Dați-ne și pâine”, „Jos guvernarea” sau „Opriți scumpirile”.

Nemulțumiți de scumpirile în lanț, mai mulți simpatizanți ai Partidului Socialiștilor au ieșit în stradă cerând demisia guvernării de la Chișinău. „Opriți-o pe Maia Sandu”, a spus una dintre protestatare. Manifestanții spun că „le-a ajuns cuțitul la os” și au cerut ca „dictatura” instituită de guvernare să fie oprită.

„Cânta aici un cântec: „Moldova mea, țară frumoasă”. Dar azi Moldova este pusă la încercări destul de dure, când cetățeanul este lăsat în voia sorții să se descurce singur. Este pus în situația când universitățile sunt închise, când tinerii sunt siliți să plece din casă. Nu dictaturii! Solicităm să fie stopată această dictatură!”, a declarat deputatul BCS Petru Burduja.

„Ne-a ajuns cuțitul la os. Am venit aici să cerem respectarea drepturilor. Dreptul la salarii decente, dreptul la o pensie cuvenită. Am venit aici să cerem dreptate. Vrem dreptate! Opriți scumpirile!”, a scandat consilierul municipal al PSRM Victor Poleacov.

„Unde sunt toate milioanele pe care le primiți din UE? Vă descurcați doar la una, la Marșul LGBT. Asta este tema voastră, doar asta știți să faceți. Rușine! Este cea mai rușinoasă guvernare din întreaga istorie a țării! Cerem demisie guvernării!”, a declarat, la rândul său, președintele fracțiunii PSRM din CMC, Alexandru Odințov.

De menționat că, în timp ce simpatizanții PSRM protestează în fața Parlamentului, deputații s-au întrunit în ședință plenară, unde urmează să dezbată moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Finanțelor, depusă de socialiști.

Socialiștii au protestat împotriva guvernării și la 23 iunie. Atunci, manifestanții au cerut, la fel ca și azi, demisia guvernării de la Chișinău, declarându-se nemulțumiți de actul de guvernare al autorităților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: