Netflix și Youtube își reduc calitatea transmisiilor pentru a ușura rețelele de internet din Europa
Full Article 2 minutes read

Netflix și Youtube își reduc calitatea transmisiilor pentru a ușura rețelele de internet din Europa

Netflix și YouTube vor reduce temporar calitatea de streaming în Europa pentru a reduce supraîncărcarea furnizorilor de servicii de internet din Europa, potrivit Forbes. Criza provocată de Coronavirus și măsurile de distanțare socială îi obligă pe cei pe mai mulți oameni să lucreze de acasă și să-și petreacă timpul liber tot în interior.

Ambele companii au convenit să-și reducă rata de streaming pentru a evita blocarea rețelelor de internet. Asemenea platforme, precum Netflix și Youtube, solicită în mod substanțial rețeaua de internet.

Această decizie a venit în urma discuțiilor din această săptămâna dintre CEO-ul Youtube, respectiv CEO-ul Netflix și comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton.

Netflix spune că va scădea calitatea video, lucru care va reduce consumul de date în Europa cu 25%. Transmisia HD poate utiliza de trei ori mai multe date pe oră decât cea standard. Utilizatorii din Europa ar putea fi nevoiți să renunțe la transmisia HD și 4K în cadrul atunci când se uită la emisiunile preferate. La fel va proceda și YouTube.

Timp de cel puțin 30 de zile, toate transmiile pentru Europa vor fi în format standard, nu HD.

Datorită măsurilor fără precedent pentru a menține milioane de oameni în interior în încercarea de a combate răspândirea coronavirusului,  Vodafone și Deutsche Telekom au raportat o creștere a consumului de internet, pentru că multe persoane lucrează de acasă.

Grupul de telecomunicații Vodafone a declarat săptămâna aceasta că a înregistrat o creștere de 30% a traficului de internet, în timp ce furnizorul de internet TalkTalk a înregistrat o creștere de 20% începând de luni, a informat BBC, citat de Forbes.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: