Politicianul american Robert F. Kennedy Jr anunță că va da în judecată Google și Youtube. Ce l-a nemulțumit
Full Article 3 minutes read

Politicianul american Robert F. Kennedy Jr anunță că va da în judecată Google și Youtube. Ce l-a nemulțumit

Politicianul american Robert F. Kennedy Jr, nepotul lui John F. Kennedy şi candidat la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidențiale din 2024, a dat în judecată platforma YouTube şi compania-mamă Google în legătură cu „moderarea” conținuturilor pe care le-a postat, scrie Agerpres cu referire la DPA.

Robert F. Kennedy Jr, în vârstă de 69 de ani, susține că i-a fost încălcată libertatea de exprimare şi că SUA „au luat măsuri extraordinare sub conducerea lui Joe Biden pentru a-i reduce la tăcere pe cei pe care nu vor ca America să-i audă”.

În pofida popularității sale câștigate prin intermediul unor resurse media „conspiraționiste” online şi a presei de dreapta, ca Fox News, Kennedy nu se numără între favoriții democraților, fiind cotat într-un recent sondaj cu nu mai puțin de 60 de puncte sub Joe Biden, şi a fost admonestat chiar de propria sa celebră familie politică.

Fiul candidatului la președinție Bobby Kennedy, asasinat în 1968, Kennedy Jr este un critic al vaccinurilor, inclusiv al celor utilizate pentru a contracara pandemia de Coronavirus.

În acțiunea depusă miercuri la un tribunal din Delaware, unde au sediul Google şi YouTube, acesta reclamă faptul că YouTube îi blochează postările pentru că le consideră „dezinformare medicală”, adăugând că face acest lucru „în baza unor comunicate de la administrația Biden privind ce informații să fie cenzurate”.

Echipa legală a lui Kennedy își exprimă de asemenea preocuparea că această problemă se va agrava pe măsura apropierii alegerilor.

Între numeroasele controverse legate de afirmații ale lui Kennedy Jr, se numără cele spuse de acesta la un eveniment de luna trecută referitor la Coronavirus, afirmații considerate de unii critici ca fiind antisemite. „COVID-19 este setat să atace caucazieni şi negri. Rasele cele mai imune la COVID-19 sunt evreii așkenazi şi chinezii”, a declarat politicianul american.

Ulterior, el a transmis pe Twitter că declarațiile sale au fost scoase din context şi că nu a dat de înțeles niciodată că „efectul etnic a fost proiectat în mod deliberat”.

Un purtător de cuvânt al Google a asigurat pentru Daily News că standardele pe care le aplică sunt aceleași pentru toți utilizatorii platformei YouTube, unde canalul Team Kennedy are peste 46.000 de abonați şi 1 milion de vizualizări, şi a calificat drept neîntemeiate cele reclamate de politicianul democrat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: