NewsMaker offline. Înregistrăm împreună podcastul „2022” despre război și criza migranților 
Full Article 2 minutes read

NewsMaker offline. Înregistrăm împreună podcastul „2022” despre război și criza migranților 

Cum s-a schimbat Moldova de la începutul crizei migrației? Ce intenționează să facă cei peste 80 mii de refugiați ucraineni care trăiesc în țară? Sunt gata să-și construiască viața în Moldova? Cum s-a schimbat starea de spirit a localnicilor și în ce măsură îi/ne afectează propaganda? Cum vedem Moldova acum și ce s-a schimbat irevocabil?

Vorbitorii noștri vor fi:

  • Tatiana Kebak – activistă pentru drepturile omului la Centrul de Drept al Avocaților, care a lucrat la granița moldo-ucraineană în timpul crizei acute
  • Constanța Dohotaru – activist civică, membru al grupului de voluntari „Moldova pentru Pace”
  • Eroii materialelor noastre și istoriilor din Ucraina, care acum locuiesc în Moldova

Discuția va fi moderată de corespondentul nostru Daria Slobodcicova. După discuția cu principalii vorbitori, va fi posibilitatea ca cei prezenți în sală să adreseze întrebări. Haideți să reflectăm împreună despre ceea ce se întâmplă.

Evenimentul va avea loc pe 2 august, ora 17.30, centrul Artcor de pe strada 31 August 1989, nr. 137.

Intrarea este liberă. Totuși numărul de locuri în sala Artcor este limitat. Prin urmare, vă rugăm din timp să vă înregistrați aici.

NewsMaker offline. Înregistrăm împreună podcastul „2022” despre război și criza migranților 

Despre podcastul „2022”

Anul 2022 va rămâne pentru totdeauna în istorie ca fiind anul începutului războiului, care mai ieri părea de neimaginat. Podcastul NewsMaker „2022” este un podcast despre noua realitate în care ne aflăm și despre pace, care va veni cu siguranță.

Vom vorbi cu acei oameni ale căror vieți au fost afectate direct sau indirect de război. Despre ce ni s-a întâmplat, ce ne-am dat seama în aceste zile și ce să facem cu aceste cunoștințe. Despre responsabilitatea personală și colectivă. Despre conexiuni – cele pe care le-am pierdut și pe cele care le-am găsit, și care ne ajută să supraviețuim atunci când pare că lumea din jurul nostru a luat-o razna.

Puteți asculta episoadele anterioare ale podcastului în această secțiune a site-ului nostru web sau în Apple Podcasts.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: