NewsMaker offline. Înregistrăm împreună podcastul „2022” despre război și criza migranților 
Full Article 2 minutes read

NewsMaker offline. Înregistrăm împreună podcastul „2022” despre război și criza migranților 

Cum s-a schimbat Moldova de la începutul crizei migrației? Ce intenționează să facă cei peste 80 mii de refugiați ucraineni care trăiesc în țară? Sunt gata să-și construiască viața în Moldova? Cum s-a schimbat starea de spirit a localnicilor și în ce măsură îi/ne afectează propaganda? Cum vedem Moldova acum și ce s-a schimbat irevocabil?

Vorbitorii noștri vor fi:

  • Tatiana Kebak – activistă pentru drepturile omului la Centrul de Drept al Avocaților, care a lucrat la granița moldo-ucraineană în timpul crizei acute
  • Constanța Dohotaru – activist civică, membru al grupului de voluntari „Moldova pentru Pace”
  • Eroii materialelor noastre și istoriilor din Ucraina, care acum locuiesc în Moldova

Discuția va fi moderată de corespondentul nostru Daria Slobodcicova. După discuția cu principalii vorbitori, va fi posibilitatea ca cei prezenți în sală să adreseze întrebări. Haideți să reflectăm împreună despre ceea ce se întâmplă.

Evenimentul va avea loc pe 2 august, ora 17.30, centrul Artcor de pe strada 31 August 1989, nr. 137.

Intrarea este liberă. Totuși numărul de locuri în sala Artcor este limitat. Prin urmare, vă rugăm din timp să vă înregistrați aici.

NewsMaker offline. Înregistrăm împreună podcastul „2022” despre război și criza migranților 

Despre podcastul „2022”

Anul 2022 va rămâne pentru totdeauna în istorie ca fiind anul începutului războiului, care mai ieri părea de neimaginat. Podcastul NewsMaker „2022” este un podcast despre noua realitate în care ne aflăm și despre pace, care va veni cu siguranță.

Vom vorbi cu acei oameni ale căror vieți au fost afectate direct sau indirect de război. Despre ce ni s-a întâmplat, ce ne-am dat seama în aceste zile și ce să facem cu aceste cunoștințe. Despre responsabilitatea personală și colectivă. Despre conexiuni – cele pe care le-am pierdut și pe cele care le-am găsit, și care ne ajută să supraviețuim atunci când pare că lumea din jurul nostru a luat-o razna.

Puteți asculta episoadele anterioare ale podcastului în această secțiune a site-ului nostru web sau în Apple Podcasts.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: