Nicu Popescu, după întrevederea cu Dmytro Kuleba: Moldova va continua să ofere suport Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu, după întrevederea cu Dmytro Kuleba: Moldova va continua să ofere suport Ucrainei

Republica Moldova va continua să ofere suport Ucrainei, țară aflată de mai bine de un an în război, așa cum a făcut-o și până acum. Asigurarea vine din partea viceprim-ministrului, ministrului de Externe, Nicu Popescu, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, aflat într-o vizită neanunțată la Chișinău.

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a reiterat, în cadrul întrevederii cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, poziția Republicii Moldova cu privire la războiul declanșat de Rusia pe teritoriul țării vecine, mai bine de un an în urmă. Popescu a condamnat agresiunea militară neprovocată și nelegitimă a Federației Ruse și a reconfirmat  „susținerea fermă” de către Republica Moldova a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, în hotarele ei recunoscute pe plan internațional. Totodată, vicepremierul a subliniat importanța investigării crimelor de agresiune împotriva Ucrainei și tragerii la răspundere pe cei implicați.

„Din prima zi de război, Republica Moldova a sărit în ajutorul vecinilor noștri ucraineni, prin sprijinirea refugiaților, asigurarea rutelor de aprovizionare către și dinspre Ucraina și va continua să ofere suport în acest sens, inclusiv prin participarea la realizarea inițiativei Coridoarele de Solidaritate”, a declarat Nicu Popescu.

Totodată, în contextul obținerii de către Republica Moldova și Ucraina a statutului de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană, șeful diplomației de la Chișinău și-a exprimat interesul pentru o interacțiune mai strânsă cu Kievul în domeniul procesului de aderare la UE, dar și pe plan bilateral.

De menționat că ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, se află astăzi la Chișinău, într-o vizită neanunțată. Oficialul a avut întrevederi cu președinta țării, dar și cu prim-ministrul Dorin Recean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: