Noi „atacuri” la Belgorod? Autoritățile locale susțin că doi oameni au decedat împușcați
Full Article 2 minutes read

Noi „atacuri” la Belgorod? Autoritățile locale susțin că doi oameni au decedat împușcați

Câteva localități din regiunea rusă Belgorod ar fi fost atacate. Potrivit autorităților locale, în urma unui atac cu focuri de armă pe o autostradă, 2 femei ar fi decedat.

Guvernatorul Belgorodului, Veaceslav Gladkov, a anunțat, pe 2 iunie, că o autostradă din satul Maslova Pristan a fost ținta unor tiruri.

„Forțele armate ucrainene au împușcat o autostradă din satul Maslova Pristan, din districtul Șebekina. Fragmente de obuze au lovit mașinile care treceau. Într-una dintre ele se aflau două femei, care au fost rănite și au murit pe loc.”, a declarat el.

Gladkov a precizat că alte două persoane, dintr-o altă mașină, ar fi suferit răni provocate de schije. Acestea s-ar afla în stare gravă, a potrivit guvernatorul.

Potrivit lui Gladkov, satul Tișanka, din districtul Volokonovski, ar fi fost, de asemenea, vizat de focuri de armă, în urma cărora ar fi fost sparte geamurile a două gospodării și ar fi fost avariată conducta centrală de gaz și linia de transmisie a energiei electrice.

Mai mult, guvernatorul susține că ferma Leonovka, din districtul Valuisk, ar fi fost atacată de focuri de armă, unde fațada grânarului unei întreprinderi agricole ar fi fost avariată.

***

Amintim că din data de 22 mai regiunea Belgorod este constant supusă atacurilor. Legiunea „Libertate Rusiei” și Corpul Voluntarilor Ruși, două grupuri pro-ucrainene și anti-Putin, și-au asumat responsabilitatea pentru incursiunea din Belgorod.

De menționat că, în declarațiile lor, autoritățile și propaganda rusă nu operează cu denumirile de Legiunea „Libertate Rusiei” și Corpul Voluntarilor Ruși, numind soldații din Belgorod „diversioniști ucraineni”. În același timp, Moscova acuză Ucraina că ar sta în spatele incursiunii. De cealaltă parte, Kievul a declarat că nu are nimic de-a face cu situația din regiunea rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: