VIDEO Situația din regiunea Belgorod a Rusiei, tot mai tensionată după un nou atac. Guvernatorul a anunțat evacuarea copiilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Situația din regiunea Belgorod a Rusiei, tot mai tensionată după un nou atac. Guvernatorul a anunțat evacuarea copiilor

Orașul rusesc Șebekina din regiunea Belgorod a fost bombardat în noaptea de 31 mai. Potrivit informațiilor, 5 persoane au fost rănite. Totodată, autoritățile au anunțat despre începerea evacuării copiilor din regiune.

Informația despre „atacul masiv” asupra orașului a fost confirmată de către guvernatorul regiunii, Veaceslav Gladkov.

Potrivit acestuia, cel puțin 5 oameni au fost răniți. Doi dintre ei au avut nevoie de spitalizare.

„Cu ajutorul sistemelor „Grad” au fost sparte ferestrele, avariate fasadele clădirilor a 8 apartamente, 4 case private, a unei școli și a 2 clădiri ale administrației. Un magazin a ars în totalitate. 12 mașini au fost avariate”, a precizat Gladkov.

Potrivit lui, autoritățile din regiunea Belgorod au început să evacueze copiii din oreșele Șebekino și Graivoron, care se află aproape de granița cu Ucraina.

„Astăzi, primii trei sute de copii vor fi trimiși la Voronej. Voi încerca să mă duc acum să îi întâmpin”, a transmis șeful regiunii Belgorod.

***

Amintim că în după amiaza zilei de 22 mai regiunea Belgorod a fost atacată. Guvernatorul regiunii Veaceslav Gladkov a anunțat că cartierului urban Graivoron a fost bombardat. Legiunea „Libertate Rusiei” și Corpul Voluntarilor Ruși, două grupuri pro-ucrainene și anti-Putin, și-au asumat responsabilitatea pentru incursiunea din Belgorod.

De menționat că, în declarațiile lor, autoritățile și propaganda rusă nu operează cu denumirile de Legiunea „Libertate Rusiei” și Corpul Voluntarilor Ruși, numind soldații din Belgorod „diversioniști ucraineni”. În același timp, Moscova acuză Ucraina că ar sta în spatele incursiunii. De cealaltă parte, Kievul a declarat că nu are nimic de-a face cu situația din regiunea rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: