Noi curse directe din și spre Chișinău? Două companii din Cehia, în discuție cu reprezentanții Aeroportului
Full Article 2 minutes read

Noi curse directe din și spre Chișinău? Două companii din Cehia, în discuție cu reprezentanții Aeroportului

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au declarat că au avut o discuție cu două companii aeriene europene – Czech Airlines și Smartwings. Oportunitățile de dezvoltare a afacerii în Moldova și avantajele lansării curselor directe spre Chișinău, au fost subiectele discutate. 

Conducerea Aeroportului Internațional Chișinău continuă discuțiile cu companiile aeriene europene. Recent s-a desfășurat o nouă rundă de discuții cu alte două companii aeriene – Czech Airlines și Smartwings. Reprezentanții întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău, cu susținerea Ambasadorului, Alexandru Codreanu, de la Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun , au dialogat în cadrul unei conferințe online, cu factori de decizie din cadrul companiilor aerinene Czech Airlines și low-cost-ul Smartwings”, se arată într-o declarație a Aeroportului.

Se menționează că „dialogul s-a axat pe oportunitățile de dezvoltare a afacerii în Republica Moldova și avantajele lansării curselor directe spre Chișinău”.

ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău” se va implica și în continuare în atragerea și motivarea noilor operatori aerieni în Republica Moldova”, au comunicat reprezentanții Aeroportului.

Czech Airlines este linia aeriană națională a Republicii Cehe, cu sediul în Praga. Aceasta este membră a alianței SkyTeam alliance. Compania are zboruri spre majoritatea destinațiilor din Europa și face legătură între puncte importante din Asia și Orientul Mijlociu. Transportând circa 2 milioane de pasageri pe an.

Smartwings este o companie aeriană cehă de agrement low-cost, cu sediul central pe proprietatea Aeroportului Václav Havel Praga din Ruzyně, districtul 6, Praga.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: