Noi detalii despre focarul de coronavirus de la azilul de bătrâni din Iabloana, Glodeni
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre focarul de coronavirus de la azilul de bătrâni din Iabloana, Glodeni

Doi beneficiari ai azilului pentru bătrâni „Tabita” din satul Iabloana, raionul Glodeni, ar fi decedat după ce s-au infectat cu COVID-19. În total, au fost depistați pozitiv 28 de beneficiari, scrie Sănătate Info, care a discutat cu șefa Centrului de Sănătate din localitate. De asemenea, pozitivi sunt și 8 angajați.

Potrivit Tamarei Paiu, șefa Centrului de Sănătate, primul pacient din cadrului azilului ar fi contractat virusul după ce a fost internat la Spitalul Raional Glodeni. În ărezent, acesta s-ar fi tratat și Bolnavul deja s-a tratat.

Deși primele cazuri de Covid 19 în azil au fost depistate pe 8 aprilie, abia pe 18 aprilie au fost testați toți beneficiari și angajații. În total, au fost testați 35 de beneficiari și 8 angajați – 43 în total. Dintre aceștia – 21 pozitivi, negativi 14. Dintre cei 8 angajați testați, 4 probe au fost pozitive și 4 negative. Alți cinci angajați au refuzat să fie testați.

Alte teste au fost efectuate pe 21 aprilie, în total, 28 de beneficiari au fost testați pozitiv și 2 au decedat.

În ultima lună la spitalul din Glodeni au mai decedat 5 bătrâni care se aflau în acest azil, spune Tamara Paiu. Medicul a precizat însă că aceștia ar fi decedat din cauza bolilor cronice și nicidecum din cauza COVID-19.

Amintim că, anterior, directorul casei de bătrâni „Tabita”, Timofei Grama, a declarat pentru Nord News că persoanele care au decedat de curând în instituție ar fi murit „de bătrânețe”.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până pe 23 aprilie în raionul Glodeni au fost testați pozitiv 168 de oameni. Au fost, de asemenea, înregistrate 11 decese, iar 424 de persoane se află sub supraveghere medicală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: