VIDEO Patru tentative de mituire a polițiștilor de patrulare într-o săptămână. Ce pedeapsă riscă făptașii?
Full Article 2 minutes read

VIDEO Patru tentative de mituire a polițiștilor de patrulare într-o săptămână. Ce pedeapsă riscă făptașii?

Pe parcursul acestei săptămâni polițiștii de patrulare din țară au denunțat patru tentative de mituire din partea șoferilor, pentru a nu fi documentați după ce au comis încălcări în trafic. În privința șoferilor au fost inițiate cauze penale pentru corupere activă. Acum, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și amendă de la 100 000 până la 200 000 de lei, pentru persoane fizice. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției (IGP), într-un comunicat din 19 ianuarie.

Potrivit IGP, ultima tentativă de mituire a omenilor legii din cele patru menționate a avut loc astăzi, pe o stradă din orașul Glodeni. Un bărbat de 32 de ani, care conducea un automobil de marca Dacia a fost stopat de polițiști pentru neacordarea priorității legale pietonilor.

Deși șoferii sunt avertizați despre consecințele coruperii polițiștilor, unii ignoră prevederile legale și continuă în mod abuziv să propună mijloace financiare în scopul ignorării de către oamenii legii a încălcărilor comise. (…) Inspectoratul General al Poliției reamintește cetățenilor că darea de mită unui funcționar public constituie o infracțiune”, se arată în comunicatul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: