Glodeni: Un bărbat a lovit și amenințat colegii de clasă ai fiului său că-i „taie bucăți și aruncă la tomberon”. Acum riscă închisoare
Full Article 2 minutes read

Glodeni: Un bărbat a lovit și amenințat colegii de clasă ai fiului său că-i „taie bucăți și aruncă la tomberon”. Acum riscă închisoare

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Glodeni va compărea pe banca acuzaților după ce a dat buzna în sala de clasă a fiului său de 12 ani, a pălmuit un coleg de clasă al acestuia și i-a amenințat colegii cu moartea, anunță Procuratura Generală (PG). Cazul a avut loc pe 16 octombrie 2023, la Gimnaziului „Dimitrie Cantemir” din or. Glodeni. Bărbatul este acuzat de huliganism și amenințare cu omor.

Potrivit învinuirii, bărbatul ar fi intrat într-o clasă din incinta Gimnaziului „Dimitrie Cantemir” din or. Glodeni, în pauza dintre a treia și a patra lecție, fără permisiune și ignorând cerințele angajaților instituției de a părăsi sediul. Pe fundalul unei cerți neînsemnate dintre feciorul său și colegul acestuia de clasă în vârstă de 12 ani, în prezența elevilor clasei și a angajaților instituției de învățământ, acesta l-ar fi atacat pe minor, apucându-l cu mâinile de gât și aplicându-i, concomitent, mai multe lovituri cu palma peste față. Bărbatul ar fi fost scos forțat în coridorul instituției.

„Striga și amenința angajații instituției de învățământ, lovind-o din imprudență pe una din angajate, încerca din nou să intre forțat în clasă, trăgând de ușă, continuându-și comportamentul său huliganic aproximativ 30 minute, inclusiv și după sosirea angajaților unei companii de pază, chemați la fața locului, timp în care a fost întrerupt programul de învățământ al instituției”, anunță acuzarea de stat.

Potrivit PG, în timpul altercației care a avut loc în sala de ore, învinuitul ar fi amenințat elevii cu moartea. Acesta ar fi spus că „îi va tăia bucăți și îi va arunca la tomberonul cu gunoi, dacă se vor mai atinge de feciorul său”.

„Le-a provocat sentimente de neliniște, panică și frică pentru viața și sănătatea lor”, susțin procurorii.

Potrivit prevederilor Codului penal, bărbatul riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 6 ani, pentru ambele infracțiuni incriminate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: