Noul premier Dorin Recean, felicitat de un oficial ucrainean: „Așteptăm să aprofundăm cooperarea”
Full Article 1 minutes read

Noul premier Dorin Recean, felicitat de un oficial ucrainean: „Așteptăm să aprofundăm cooperarea”

Șeful biroului prezidențial al Ucrainei, Andrei Ermak, l-a felicitat pe Dorin Recean cu prilejul învestirii în funcția de prim-ministru. 

„Felicitări lui Dorin Recean cu ocazia numirii în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Vă doresc mult noroc și perseverență. Ucraina așteaptă cu nerăbdare să aprofundeze cooperarea cu Moldova”, a scris Andrei Ermak pe Twitter.

Amintim că, pe 16 februarie, majoritatea parlamentară a dat vot de încredere cabinetului de miniștri condus de către Dorin Recean. Din echipa sa vor face parte 10 bărbați și șapte femei (bașcanul Găgăuziei Irina Vlah este membru din oficiu al guvernului). Opoziția parlamentară nu a susținut învestirea noului Guvern. 62 de deputați au susținut noul Executiv. Opoziția parlamentară a boicotat votul, pentru că PAS a limitat numărul luărilor de cuvânt – câte 2 din partea fiecărei fracțiuni.

Tot pe 16 februarie, noii miniștri au depus și jurământul de credință patriei, în fața președintei Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: