„Nu credeți provocatorii”. Krasnoselski spune că regiunea transnistreană nu a avut niciodată planuri agresive față de vecini
Full Article 2 minutes read

„Nu credeți provocatorii”. Krasnoselski spune că regiunea transnistreană nu a avut niciodată planuri agresive față de vecini

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski spune că de câteva zile sunt răspândite informații despre o anumită amenințare din partea regiunii transnistrene pentru statul ucrainean. Krasnoselski declară că informațiile sunt false, iar cei care răspândesc zvonurile sunt provocatori. 

„De câteva zile, unele surse mass-media din Ucraina, dar și pe rețelele de socializare sunt răspândite activ zvonuri și informații false despre o anumită amenințare din partea Transnistriei, despre pregătirea unui presupus atac și alte presupuneri inadecvate. Pot spune cu încredere: toți cei care răspândesc aceste informații false, fie nu cunosc nimic despre situație, fie sunt provocatori care escaladează în mod deliberat situația”, a spus Krasnoselski.

„Nu am avut niciodată planuri de natură agresive față de vecinii noștri și nu vom avea niciodată. Nu credeți provocatorii”, a conchis liderul de la Tiraspol.

Anterior Ministerul Apărării al Moldovei a negat informațiile despre atacul armatei ruse asupra Ucrainei de pe teritoriul regiunii transnistrene.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: