„Nu este republica lui Dodon!” Deputații Blocului ACUM au refuzat să audieze raportul prim-ministrului
Full Article 3 minutes read

„Nu este republica lui Dodon!” Deputații Blocului ACUM au refuzat să audieze raportul prim-ministrului

Deputații Blocului ACUM au refuzat să audieze raportul premierului Ion Chicu privind primele 100 de zile de activitate a guvernului. Parlamentarii din fracțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) au propus două variante: continuarea ședinței plenare a parlamentului conform agendei sau examinarea moțiunii de cenzură contra ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. 

„Este o încercare a lui Igor Dodon de a-și impune agenda politică. Noi nu suntem o țară asiatică, unde au loc astfel de practici. Noi suntem republică parlamentară. Fracțiunile PAS și PDA au solicitat un singur lucru de la guvern: să vină ministrul Afacerilor de Externe Ciocoi”, a menționat vicepreședintele PDA, Alexandr Slusari. Deputatul a precizat că Aureliu Ciocoi trebuie demis pentru jignirea adusă veteranilor și politica externă pe care o promovează.

Slusari a remarcat că în cadrul ședinței parlamentare urmau să fie examinate subiecte precum moratoriul asupra businessul mic și mijlociu și privind indexarea pensiilor.

La rândul său, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a menționat că prim-ministrul ar fi trebuit să vină în plenul parlamentului la invitația deputaților.

„Guvernul vine în parlament atunci când este invitat de către parlament. A fost înțelegerea că Chicu trebuie să vină pe 27 februarie și nu atunci când îi trăsnește lui Dodon. Am auzit deja vorbă că el va veni în aprilie, o să vină când va vrea el”, a  menționat Grosu.

„Astăzi am fost martorii unei situații fără precedent, când premierul lui Dodon a încercat să vină la parlament prin ușa din spate și să-și prezinte raportul. Slava Domnului, noi suntem republică parlamentară. Nu este republica lui Dodon și a celor pe care el îi slujește”, a mai spus deputatul PAS.

Amintim că premierul Ion Chicu a venit vineri, 21 februarie, pentru a prezenta raportul privind primele 100 de zile de activitate. Deputații fracțiunilor PAS și PDA au blocat tribuna parlamentului și au scandat „rușine” atunci când prim-ministrul a încercat să ia cuvântul. Ulterior, președinta parlamentului a anunțat mai multe pauze, iar după ședința Biroului permanent al parlamentului, Zinaida Grecianîi a anunțat amânarea ședinței pentru data de 27 februarie.

Amintim că biroul permanent al legislativului a decis că raportul celor 100 de zile de activitate ale guvernului Chicu va fi prezentat în plenul parlamentului în data de 27 februarie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: