„Nu sunt probleme la spitalizarea copiilor cu Covid”. Ministra Ala Nemerenco respinge declarațiile primarului de Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Nu sunt probleme la spitalizarea copiilor cu Covid”. Ministra Ala Nemerenco respinge declarațiile primarului de Chișinău

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, respinge declarațiile primarului Ion Ceban și spune că nu sunt probleme la spitalizarea copiilor cu Covid. Șefa de la Sănătate s-a referit inclusiv la ziua de ieri, 29 ianuarie. Astfel, potrivit ei, pe parcursul zilei serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească, pe tot teritoriul țării, nu a întâlnit niciun refuz sau problemă la spitalizarea copiilor cu COVID-19.

Nemerenco spune că la moment în întreaga țară sunt activate paturi de pediatrie în mai multe instituții medico-sanitare publice.

La Institutul Mamei și Copilului + filiala Em.Coțaga sunt 45 paturi + 21 în filială + 10 terapie intensivă, dintre care 3 pentru prematuri, la SCR Bălți – 115 paturi + 5 terapie intensivă, la SCM V Ignatenco – peste 100 paturi, la SCM Boli Contagioase Copii – peste 100 paturi.

Și în instituțiile raionale, potrivit ministrei, sunt activate paturi de pediatrie, la SR Edineț, SR Soroca, SR Hîncești, SR Căușeni, SR Comrat, SR Ceadîr-Lunga. Totodată, spune Nemerenco, de luni se va include și SR Florești.

„Fiecare spital raional are de la 15 la 20 paturi pediatrice activate, jumătate din ele au posibilitatea de extindere de pînă la 30 paturi”, comunică ministra.

Nemerenco declară că Ministerul Sănătății monitorizează permanent situația pentru a putea interveni în orice moment critic.

„Nu vom comenta atacurile zilnice politice ale Primăriei care nu au absolut nimic în comun cu grija față de sănătatea oamenilor și doar vin să dezbine și să creeze tensiune în societate”, se arată în declarația ministrei.

Ieri, în data de 29 ianuarie, primarul Ion Ceban declara că se înregistrează „o presiune enormă pe spitalele municipale în ce privește internările copiilor cu suspecție sau confirmați cu coronavirus”.

„Este regretabil că nimeni de la Ministerul Sănătății cel puțin nu se interesează care e situația în spitalele municipale, cum ne descurcăm și dacă avem nevoie de ajutor: „înțelegem că e weekend””, comunica edilul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: