Numărul persoanelor infectate cu COVID s-a dublat comparativ cu săptămâna precedentă
Full Article 2 minutes read

Numărul persoanelor infectate cu COVID s-a dublat comparativ cu săptămâna precedentă

În Republica Moldova s-au înregistrat în decurs de o săptămână 54 cazuri noi de infecție cu COVID-19. Astfel, numărul de infectări a crescut de 2,16 ori în comparație cu săptămâna precedentă. La fel, a crescut și procentul probelor pozitive efectuate în această perioadă, de la 0,59% la 1,22%. O statistică în acest sens a fost prezentată de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). 

Pe parcursul lunii iulie 2023, au fost înregistrate 95 de cazuri de COVID-19, dintre care 2 cazuri – în regiunea transnistreană, cu o descreștere de circa 9,5% comparativ cu luna iunie 2023. Numărul de infectări în rândul copiilor până la 14 ani, comparativ cu luna precedentă a acesteia, a constituit 9 cazuri.

A fost înregistrat 1 caz de deces, mortalitatea pe parcursul lunii menționate fiind de 0,03 decese la 100 mii populație, cu o descreștere cu 83,3% comparativ cu luna anterioară a acesteia (0,21 la 100 mii populație).

Amintim că, e 10 august, OMS a raportat răspândirea rapidă a tulpinii omicronice a Coronavirusului EG.5 Eris, care a fost detectată la 17 februarie 2023. Noua variantă a tulpinii Omicron a fost identificată acum în 51 de state, printre care în China, SUA, Marea Britanie, țări europene și Asia.

În perioada 17 iulie – 13 august, aproximativ 1 400 000 milioane de persoane s-au infectat cu Coronavirus la nivel mondial. Dintre acestea peste 2 300 de persoane au murit. Datele a fost confirmate într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în care se indică că numărul de infectări a crescut cu 63% în comparație cu ultimele 28 de zile, iar numărul deceselor s-a diminuat cu 56%.

În România se atestă o creștere a numărului de cazuri COVID-19 de la 501 cazuri la 837 cazuri. Dacă comparăm numărul de cazuri înregistrate în luna iulie cu luna iunie, este o descreștere de la 2542 la 1904 cazuri, aceasta fiind de 25%, potrivit WHO Regional Office for Europe Weekly COVID-19 Surveillance Bulletin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: