Noi șefi la Guvern. Cabinetul de miniștri a aprobat numirea unor secretari de stat
Full Article 2 minutes read

Noi șefi la Guvern. Cabinetul de miniștri a aprobat numirea unor secretari de stat

În perioada 19 octombrie – 3 decembrie s-au desfășurat mai multe concursuri pentru ocuparea funcțiilor publice de secretar general la mai multe ministere. Astfel, în cadrul ședinței de Guvern, din 8 decembrie, au fost prezentați și aprobați învingătorii. Totodată, au fost aprobate două numiri în cadrul Oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat.

„Sunt poziții foarte importante pentru gestionarea activităților în ministere”, a menționat premierul Natalia Gavrilița.

În acest fel, a fost aprobată numirea Liliei Dabija în funcția de secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din data de 9 decembrie 2021. „Lilia Dabija este magistru în drept civil și are o vastă experiență în elaborarea și coordonarea documentelor de politici publice. A activat în calitate de expert în cadrul mai multor organizații internaționale, printre care Banca Mondială”, a declarat ministrul Andrei Spînu.

La fel, a fost aprobată numirea lui Anatolie Fală în funcția de secretar general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. În cadrul ședinței s-a menționat că Fală este expert în agricultură, agrobusiness și agro-economie. Totodată, acesta are o experiență vastă de activitate în instituții de învățământ superior și de cercetare.

Serghei Diaconu a fost numit secretar general la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din 9 decembrie 2021. „Domnul Diaconu a trecut cu succes concursul”, a a precizat ministra Ana Revenco.

Gavrilița, la rândul ei, a ținut să precizeze că Diaconu demisionează din funcția de secretar de stat al MAI și este promovat în funcția de secretar general.

Totodată, a fost numit Tudor Mancaș în funcția de secretar general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale din 9 decembrie. „În ultima perioadă a activat în cadrul Aparatului președintelui Republicii Moldova, a fost responsabil de politica internă. În ultimii 11 ani, a activat în calitate de consultant pentru Cancelaria de Stat”, a precizat Marcel Spatari.

Alte două numiri au avut loc în cadrul Oficiilor teritoriale. Svetlana Basarab a fost numită în funcția de șef-adjunct al Oficiului teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, iar Adrian Musteață – șef-adjunct al Oficiului teritorial Bălți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: