Fosta ministră Lilia Dabija revine la Guvern. Noile numiri ale cabinetului de miniștri la final de an
Full Article 2 minutes read

Fosta ministră Lilia Dabija revine la Guvern. Noile numiri ale cabinetului de miniștri la final de an

Fosta ministră Lilia Dabija va deține funcția de secretar general adjunct al Guvernului. Decizia a fost luată la ședința Guvernului din 27 decembrie. Totodată, miniștrii au aprobat preavizarea directorului general adjunct al Agenției de Investiții cu privire la eliberarea din funcția publică. La fel, Guvernul a decis să-l numească pe Artiom Jucov în funcția de director general al Agenției Naționale Antidoping pe un termen de încă 4 ani. 

La ședința Guvernului, miniștrii au decis ca Lilia Dabija să fie numită în funcția de secretar general adjunct al Guvernului din data de 9 ianuarie 2024. Lilia Dabija a deținut funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Înainte de aceasta, Dabija a fost secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. De asemenea, Dabija a activat ca expert în cadrul mai multor organizații internaționale printre care Banca Mondială, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Corporația Financiară Internațională, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenția de Cooperare Internațională a Germanieietc.

Totodată Artiom Jucov a fost numit în funcția de director general al Agenției Naționale Antidoping pe un termen de 4 ani, din data de 27 decembrie 2023, eliberându-l din funcția deținută anterior. Potrivit reprezentanților Guvernului, proiectul a fost prezentat în legătură cu reorganizarea Agenției Naționale Antidoping din instituție publică în subordinea Guvernului – în autoritate administrativă centrală. Artiom Jucov a deținut și anterior funcția de director general al Agenției Naționale Antidoping.

S-a aprobat și preavizarea lui Ion Iordache, director general adjunct al Agenției de Investiții, cu privire la eliberarea din funcția publică. Proiectul, potrivit Guvernului, s-a prezentat în legătură cu lichidarea funcției publice de conducere de nivel superior în urma reorganizării Agenției de Investiții din autoritatea administrativă centrală în instituție publică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: