O mină a explodat pe o plajă din România. Martor: S-a auzit ca și cum s-a tras cu un tun de pe o fregată
Full Article 2 minutes read

O mină a explodat pe o plajă din România. Martor: S-a auzit ca și cum s-a tras cu un tun de pe o fregată

Un turist care a asistat la explozia minei marine în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești spune că zgomotul a fost extrem de puternic, similar celui produs atunci când se trage cu un tun de pe o fregată, așa cum a văzut la festivitățile de Ziua Marinei, scrie HotNews.ro

Bărbatul a povestit, la Digi 24, că se afla la o distanță de aproximativ 200 de metri de locul exploziei.

  • „S-a auzit ca și cum s-a tras cu un tun de pe o fregată, cum a fost la Ziua Marinei, și am văzut un jet de apă și un fum negru.
  • Suflul exploziei a fost foarte puternic, am mers acolo, imediat a fugit acolo si salvamarul.
  • În zona exploziei este o alee betonată și sunt pietre, iar mina probabil s-a izbit de ele și a explodat. Apă neagră și uleioasă a fost aruncată pe alee”, a spus turistul.

Și șeful Salvamar Costinești, cel care a anunțat incidentul la 112, spune că explozia a fost deosebit de puternică, la o distanță de aproximativ 100 de metri de mal.

  • „Nu ne-am închipuit că poate să fie atât de puternică, pentru că nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. S-a zguduit pământul.
  • Inițial, când am auzit bubuitura putrernică și un fum gros, am crezut că a explodat o butelie de la hotel. Toată lumea era speriată, nimeni nu a știut ce s-a întâmplat”, a declarat la Digi 24 salvamarul care a sunat la 112.

Amintim că o explozie puternică s-a produs în dimineață zilei de 14 august, în mare, în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti. Primele date arată că este vorba despre o mină marină, iar la fața locului intervine o echipă de scafandri specializați în distrugerea de dispozitive explozive.

Nu este primul incident de acest fel produs în apele teritoriale ale României, de la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie 2022. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale, Corneliu Pavel, a declarat luni că de la începerea războiului din Ucraina scafandrii au neutralizat 5 mine marine în aria de responsabilitate a României.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: