Forțele Navele ale României au descoperit o mină în largul Mării Negre
Full Article 1 minutes read

Forțele Navele ale României au descoperit o mină în largul Mării Negre

O mină marină a fost descoperită de un pescador, iar o navă militară a Forțelor Navale Române s-a dus în misiune să cerceteze situația în largul Mării Negre, la circa 70 de kilometri de Capul Midia.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), a executat, pe 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă, anunță autoritățile române.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: