O minge de baseball semnată de Zelenski – vândută la licitaţie în SUA cu peste $50 mii FOTO
Full Article 2 minutes read

O minge de baseball semnată de Zelenski – vândută la licitaţie în SUA cu peste $50 mii FOTO

O minge de baseball semnată de preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a fost vândută la licitaţie cu peste 50.000 de dolari. O parte din venituri este destinată ucrainenilor strămutaţi din cauza invaziei ruse.

O casă de licitaţie din Boston, RR Auction, a declarat că oferta câştigătoare pentru mingea din meciul de baseball al Rawlings Major Ligue a fost de trei ori mai mare decât estimarea, scrie News.ro cu referire la The Guardian.

Compania va dona suma de 15.000 de dolari din vânzare.

Mingea este semnată cu litere chirilice ucrainene şi latine. Aceasta este însoţită de o scrisoare semnată de Vladimir Ielcenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU.

Kaplan este un cunoscut colecţionar de mingi de baseball semnate de lideri mondiali care rareori îşi scoate la licitaţie piesele preţioase. Ofertantul câştigător a dorit să rămână anonim, dar a fost descris de RR Auction drept „un colecţionar din Vestul Mijlociu care este încântat că o parte din fonduri se duc către ajutorarea Ucrainei”.

O minge de baseball semnată de Zelenski - vândută la licitaţie în SUA cu peste $50 mii FOTO

news.ro

În aceeaşi licitaţie au fost vândute documente semnate de naturalistul britanic Alfred Wallace, inventatorul Nikola Tesla, Albert Einstein şi fondatorii John Hancock şi John Adams.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: