„O să continui să fiu publică”. Veronica Dragalin și-a justificat participarea la spectacolul de la Gara Feroviară
Full Article 3 minutes read

„O să continui să fiu publică”. Veronica Dragalin și-a justificat participarea la spectacolul de la Gara Feroviară

În seara zilei de 19 august, Gara Feroviară Chișinău a fost gazda spectacolului cultural ”Vă așteptăm acasă”. Evenimentul a marcat încheierea Zilelor Diasporei și a reprezentat într-un mod artistic experiențele despărților, poveștilor pline de regrete, dar și speranțele mamelor care și-au lăsat copiii acasă și au plecat printre străini. Spectacolul a fost realizat de Teatrul Național ”Mihai Eminescu”. Printre participanți a fost și șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin. Aceasta a fost criticată și învinuită de internauți că ar face publicitate anumitor branduri. La rândul său, șefa PA susține că prin asemenea postări își arată transparența.

„Sâmbătă am participat la un eveniment, care a avut loc la Gara Feroviară Chișinău: un eveniment care a închis zilele diasporei. Eu mă consider un exemplu dintr-o persoană, care s-a întors în Republica Moldova din diasporă. Sper să fie unul pozitiv și constructiv pentru țara noastră. În calitate de membră a diasporei am fost invitată la acel eveniment. Au fost mulți alți participanți din diasporă. Spectacolul a fost realizat de Teatrul Național ”Mihai Eminescu”. Era un tren acolo, de unde actorii de la teatru au avut spectacolul. Când ei au intrat în tren, eu eram deja acolo alături de alte persoane din diasporă, care au decis să vină înapoi în Moldova. Ca parte de spectacol, când a venit trenul înapoi în gară, am coborât cu toții. Eram îmbrăcată într-o rochie a designerului, care a sponsorizat evenimentul, dar rochia o cumpărasem acum câteva săptămâni sau luni”, a explicat Veronica Dragalin.

Șefa Procuraturii Anticorupție nu consideră că prin participarea sa la acest eveniment și prin postările sale pe rețelele de socializare face publicitate unui oarecare brand.

„Admir lucrul pe care îl face această postare ca un artist tot așa cum admir un muzicant sau un pictor. Nu cred că, dacă aș cumpăra un tablou al unui pictor moldovean, asta ar fi considerat ca îi fac mare publicitate. Nu înțeleg de unde vine așa o critică. Postez evenimentele la care particip, inclusiv din viața mea personală. Am o funcție publică, și am decis să fiu transparentă: să facem cât mai multe comunicate de presă, să merg la emisiuni ca să explic activitatea noastră, dar și din viața mea personală. Nu am nimic de ascuns. Contează opinia persoanelor, care sunt interesate să ne cunoască ca oameni, nu doar ca procurori, care trebuie cumva să aibă o viață secretă. Nu-i productiv să fim procurori, care se ascund”, a adăugat Dragalin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, din 21 august.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: