Am numărat banii noii șefe a Procuraturii Anticorupție. Ce avere declară Veronica Dragalin (DOC)
Full Article 2 minutes read

Am numărat banii noii șefe a Procuraturii Anticorupție. Ce avere declară Veronica Dragalin (DOC)

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a renunțat la un salariu lunar de circa 10 mii dolari, pentru funcția din Republica Moldova. Cel puțin asta reiese din declarația de avere, depusă de procurorul șef anticorupție la ANI. Potrivit documentului, Dragalin a ridicat, în 2021, un salariu în valoare de 122 mii de dolari achitat de Departamentul de justiție al SUA.

În declarația sa de avere, noua șefă a PA trece în calitate de dividende/câștiguri peste 27 de mii de dolari. Dragalin nu a declarat niciun imobil și nici un teren, dar a indicat, în schimb, mai multe conturi bancare. Astfel, conform actului, Veronica Dragalin ar deține în băncile din SUA aproape 379 de mii de dolari.

Recent, Dragalin a precizat că a renunțat la cariera pe care o avea în SUA pentru că a ajuns într-un punct în care simte că poate și vrea să își ajute țara. „Eu am avut o carieră bună în SUA, am câștigat bani. Dar am ajuns la un punct în care cred că îmi pot ajuta țara. Am luat decizia pentru că vreau să îmi ajut țara”, a precizat Dragalin în cadrul primei conferințe de presă susținute în calitate de procuror-șef anticorupție.

Originară din Republica Moldova, Dragalin a fost procuror-adjunct în districtul central al Californiei. Ea este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID și a Moldovan-American Convention, și este stabilită cu familia de mai multă vreme în SUA. Conform CV-ului depus în competiție, Veronica Dragalin a fost 2019 câștigătoarea Premiului „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF), iar în anul 2020, a obținut Premiul Directorului FBI.

Veronica Dragalin și-a început activitatea la PA pe 1 august, curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: