Odesa a rămas fără lumină. Ce comunică autoritățile regiunii
Full Article 1 minutes read

Odesa a rămas fără lumină. Ce comunică autoritățile regiunii

Orașul Odesa și o parte a regiunii Odesa au rămas fără electricitate. Este a doua oară timp de 24 de ore din cauza unui „accident pe scară largă” la una din obiectele cheie ale infrastructurii energetice. Anunțul a fost făcut de Ukrenergo, unicul operator al liniilor de transport de înaltă tensiune ale Ucrainei. 

Se menționează că un autotransformator s-a defectat la una dintre substațiile de înaltă tensiune, care fusese anterior restaurat urmare a bombardamentelor rusești.

Operatorul a mai spus că amploarea accidentului este „destul de semnificativă”, în acest fel compania nu se angajează să comunice când va fi restabilită alimentarea cu energie.

Reprezentantul administrației de la Odesa Serghei Bratciuk a spus că inginerii încearcă să remedieze problemele: „Trebuie să avem răbdare. Credeți-mă, celor care acum lichidează accidentul le este mult mai dificil decât celor care nu au lumină”. 

Premierul Ucrainei Denis Șmigal a ordonat să fie aduse la Odesa, timp de 24 de ore, toate generatoarele puternice pe care le are în stoc Ministerul Energiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: