Orașul Liman, recucerit de Kiev, bombardat de ruși: Cel puțin 6 civili au murit, iar 5 au fost grav răniți
Full Article 2 minutes read

Orașul Liman, recucerit de Kiev, bombardat de ruși: Cel puțin 6 civili au murit, iar 5 au fost grav răniți

Cel puțin șase civili și-au pierdut viața, iar alți cinci au fost grav răniți, după ce trupele ruse au lansat o serie de atacuri cu rachete cu lansare multiplă (MLRS), pe 8 iulie, când se împlinesc 500 de zile de război, asupra orașului Liman, revenit la sfârșitul anului 2022 sub controlul Ucrainei. Informația a fost confirmată de șeful administrației regionale, Pavel Kirilenko, scrie Meduza.

Potrivit lui Kirilenko, trupele ruse bombardat Limanul cu ajutorul multor lansatoare de rachete, în jurul orei 10 dimineața. Principala țintă a atacului au fost zonele rezidențiale. O casă și un magazin au fost grav avariate. Rusia nu a comentat, deocamdată, atacul armat asupra orașului Liman.

Precizăm că astăzi, 8 iulie, se împlinesc 500 de zile de când Federația Rusă a atacat militar țara vecină, Ucraina, în ceea ce au numit, ulterior, „o operațiune specială de demilitarizare și denazificare”. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat că se află pe insula Șerpilor – recucerită de Ucraina, după ce a devenit un simbol al rezistenței armatei ucrainene la începutul războiului. „Slavă tuturor celor care luptă pentru securitate în Marea noastră Neagră!” – a declarat Zelenski.

Amintim că Forțele Armate ale Ucrainei au anunțat pe 2 octombrie că au stabilit controlul deplin asupra orașului Liman din nordul regiunii Donețk, după ce acesta a fost ocupat de forțele militare rusești în decurs de circa cinci luni.

Potrivit ONU, peste 9.000 de civili, între care 500 de copii, au fost uciși de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: