PACE a dat în judecată CEC-ul: „A lipsit partidul de puținele subvenții pe care le primea de la stat”
Full Article 3 minutes read

PACE a dat în judecată CEC-ul: „A lipsit partidul de puținele subvenții pe care le primea de la stat”

Partidul Acasă Construim Europa (PACE), liderul căruia este Gheorghe Cavcaliuc, anunță că a depus o cerere de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Cei de la partid spun că au primit o somație din partea CEC-ului de a returna, în mod de sancțiune, donația primită în sumă de 90 000 de lei. Reprezentanții CEC au argumentat că donația către partid, de la 2 companii, este ilegală. Acum, PACE solicită Comisiei întoarcerea banilor primiți, anterior, de partid. 

„La data de 02 noiembrie 2021, Partidul Politic „PACE” a primit o somație din partea CEC-ului de a returna în mod de sancțiune în buget donația primită legal, de 90 000 de lei, de la 2 companii care au fost acuzate neîntemeiat de CEC, și în temeiul acestei acuzații arbitrare, ilegale și ne fondate CEC unilateral a lipsit partidul PACE de puținele subvenții care le primea de la stat”, spun reprezentanții PACE.

Astfel, partidul declară că au fost lipsiți de posibilitatea a-și achita facturile pentru sediu. „Lipsindu-ne de posibilitatea să achităm măcar arenda sediului modest, facturile la gaz și lumină, servicii comunale care au crescut enorm din cauza acestei guvernări incompetente”, se arată în declarația PACE.

„Deși Partidul Politic PACE a prezentat dovezi incontestabile. CEC-ul a anulat doar parțial decizia sa, și a continuat sancționarea partidului politic PACE, manipulând și ponegrind bunul nume al partidului într-un amplu proces de telejuatiție. Descurajând oamenii de afaceri, simpatizanți și simpli cetățeni să nu susțină partidul PACE cu donații. Dându-le de înțeles că le vor crea mari probleme. Partidul Politic PACE este nevoit să își găsească dreptatea în instanța de judecată, și în acest sens am depus o cerere la data de 14.01.2022 de chemare în judecată a CEC-ului”, comunică reprezentanții Partidului.

Amintim că în data de 18 ianuarie Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat, ce urmează a fi alocate partidelor politice pentru anul 2022. Totodată, urmare a procesului de supraveghere a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru primul semestru al anului 2021, dar și în cadrul activității de supraveghere a veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, unor partide politice le-au fost aplicate sancțiuni complementare sub formă de lipsire de alocații de la bugetul de stat pentru o anumită perioadă de timp. Astfel, în baza hotărârilor aprobate anterior, Comisia a suspendat plata subvenției de la bugetul de stat către Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” .

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: