Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere accelerarea procesului de extindere a UE
Full Article 2 minutes read

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere accelerarea procesului de extindere a UE

Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene, ceea ce ar înseamnă vești bune pentru Republica Moldova. Comentariul a fost făcut de către deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova pe 23 noiembrie.

Tocmai am adoptat, cu largă majoritate, poziția Parlamentului European cu privire la noua strategie de extindere a Uniunii Europene: 502 voturi „pentru”, 75 „împotrivă” și 61 „abțineri”. În rezoluția adoptată astăzi, cerem accelerarea procesului de aderare pentru statele ce își demonstrează clar parcursul democratic și proeuropean, precum Republica Moldova”, a relatat europedeputatul român.

Rezoluția prevede, de asemenea, acordarea de sprijin tehnic suplimentar și acces la Instrumentul de Asistență pentru pre-aderare (IPA III), dedicat special țărilor candidate la Uniunea Europeană.

În pofida situației dificile din Republica Moldova, cauzată de criza energetică și de războiul din Ucraina, autoritățile de la Chișinău reușesc să implementeze într-un ritm foarte bun recomandările Comisiei Europene din luna iunie privind acordarea statutului de stat candidat. Acest lucru demonstrează un angajament clar pentru parcursul european al țării”, a menționat Mureșan și a adăugat că UE trebuie să ofere autorităților și cetățenilor Republicii Moldova și mai mult sprijin pentru realizarea următorilor pași în procesul de aderare.

Pe 23 iunie 2022, la Bruxelles, Consiliul European a votat în unanimitate pentru acordarea statului de stat-candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: