Partidul „Șansă”, condus de Alexei Lungu, anunță că își unește oficial forțele cu Șor: „O cooperare istorică”
Full Article 2 minutes read

Partidul „Șansă”, condus de Alexei Lungu, anunță că își unește oficial forțele cu Șor: „O cooperare istorică”

Partidul „Șansă” anunță că își unește oficial forțele cu echipa politicianului fugar Ilan Șor. Liderul formațiunii politice, care deține în prezent funcția de primar interimar al orașului Orhei, Alexei Lungu, a făcut anunțul într-un parc din Orhei, alături de membri ai echipei lui Șor, între ei bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul și deputați.

Formațiunea politică anunță într-un comunicat de presă emis că va susține proiectele oligarhului fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani în dosarul „Frauda bancară” – „Satul Moldovenesc” și „Orașul Moldovenesc”.

„Această cooperare istorică va da un suflu nou dezvoltării Moldovei. (…) Suntem convinși că munca în comun va da roade și va ajuta Moldova să atingă noi culmi”, a declarat Alexei Lungu, fost jurnalist care a lucrat în ultima perioadă la posturi TV afiliate lui Șor.

Amintim că președintele partidului interzis „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat la mijlocul lunii august, curent, că lansează programul de dezvoltarea a satelor din Moldova denumit „Satul Moldovenesc”. Atunci Șor anunța că investițiile pe care le va face se vor ridica la 17 miliarde de lei. Politicianul fugar spunea atunci că banii necesari pentru implementarea proiectelor vor fi alocați prin intermediul fondului „Visul meu”.

Prezentă la evenimentul de la Orhei, deputat Marina Tauber a anunțat că peste 5 miliarde de lei nerambursabili ar fi fost deja alocați „pentru dezvoltarea țării”.

***

Reamintim că Ilan Șor a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Acesta s-ar afla în Israel, de unde a „orchestrat” mai multe proteste anti-guvernamentale plătite, la Chișinău. Recent, formațiunea politică care îi purta numele și pe care o conducea, Partidul „ȘOR”, a fost declarată neconstituțională, iar Șor – condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare, în dosarul „Frauda bancară”. Autoritățile de la Chișinău au cerut extrădarea politicianului în Moldova – cerere la care Israelul nu a răspuns, deocamdată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: