Partidul ȘOR, reacție la percheziții și rețineri: „Este șantaj pentru a speria oamenii să nu iasă duminică în stradă”
Full Article 3 minutes read

Partidul ȘOR, reacție la percheziții și rețineri: „Este șantaj pentru a speria oamenii să nu iasă duminică în stradă”

Partidul „ȘOR” reacționează la perchezițiile efectuate, pe 18 februarie, la membrii săi. Cu puțin timp în urmă Procuratura Anticorupție anunța că a reținut și opt persoane pe caz. Reprezentanții partidului spun că acțiunile fac parte dintr-un „nou val de represalii și intimidare” la adresa membrilor și simpatizanților săi. La fel se menționează că reținerilor au loc pentru a „împiedica cu orice preț manifestația pașnică” care urmează să aibă loc pe 19 februarie. 

„Partidul „ȘOR” condamnă noul val de represalii și intimidare la adresa membrilor și simpatizanților săi, cu doar o zi înaintea mitingului pașnic, programat de Mișcarea Pentru Popor în fața Parlamentului, pentru a-i cere guvernării achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă”, se arată într-o declarație a partidului.

Partidul „ȘOR” spune că „regimul a recurs la șantaj, amenințări, rețineri, pentru a-i speria pe oameni și a-i determina să nu iasă duminică în stradă, ca să ceară achitarea integrală a facturilor”. Partidul mai spun că se încearcă „împiedicarea cu orice preț a manifestației pașnice” care va avea loc pe 19 februarie.

Reprezentanții partidului se adresează la toate formațiunile politice de opoziție și societatea civilă – „să ia atitudine și să condamne ferm intimidarea fără precedent a celor care au voce critică la adresa conducerii țării”.

„Reiterăm invitația pentru ambasadorii străini, acreditați la Chișinău, să ia atitudine față de încălcarea dreptului la libera întrunire și a pluralismului politic. Îi invităm personal să fie prezenți la mitingul pașnic de duminică al Mișcării Pentru Popor, pentru a se convinge de caracterul pașnic al acestuia. Stimați colegi, dragi cetățeni, vă invităm, mâine, duminică, la acțiunea pașnică a Mișcării Pentru Popor, ora 13:00, la Parlament”, se mai arată în declarația partidului.

Menționăm că Poliția Republicii Moldova, pe 18 februarie, a anunțat că va asigura ordinea și buna desfășurare a acțiunii din 19 februarie planificată de „Mișcarea pentru Popor”, din care face parte și Partidul „ȘOR”. Totodată, polițiștii au îndemnat participanții la protest „să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, se conformeze indicațiilor oamenilor legii și să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase”. „Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi”, au declarat oamenii legii.

Amintim că pe 18 februarie, Procuratura Anticorupție, în colaborare cu Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate, a desfășurat peste 20 de percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Politic „ȘOR”. Opt persoane au fost reținute.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: