Patru televiziuni din Moldova au primit amenzi din cauza conținutului mediatic
Full Article 1 minutes read

Patru televiziuni din Moldova au primit amenzi din cauza conținutului mediatic

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat mai multe televiziuni din Republica Moldova pentru insuficiența volumului necesar de programe audiovizuale locale și lipsa traducerii filmelor în limba română. În total, CA a aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei.

În cadrul ședinței din 28 octombrie, membrii Consiliului au examinat rezultatele monitorizării posturilor de televiziune Primul în Moldova, RTR Moldova, BRAVO TV, PEH TV și CTC la capitolul respectării volumului necesar de programe audiovizuale locale și de traduceri. Rezultatele monitorizării au atestat că cele cinci televiziuni au încălcat prevederile cu privire la crearea produsului local.

Primul în Moldova a fost sancționat cu avertizare publică, BRAVO TV – cu amendă în mărime de 10.000 de lei, iar RTR Moldova, PEH TV și CTC au fost amendate cu câte 15.000 de lei.

De asemenea, pentru încălcări repetate de la cerințele privind transmisia cu dublare sau subtitrare în limba română a filmelor (în cazul filmelor pentru copii – dublarea sau sonorizarea), posturile de televiziune CTC și PEH TV au fost sancționate cu amenzi în mărime de 10.000 de lei, iar BRAVO TV – cu 25.000 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: