Pavel Eni revine în funcția de șef al cimitirului Sf. Lazăr, după ce fusese suspendat pentru corupție
Full Article 2 minutes read

Pavel Eni revine în funcția de șef al cimitirului Sf. Lazăr, după ce fusese suspendat pentru corupție

Pavel Eni, reținut anterior pentru acte de corupție, a fost repus în funcția de șef al cimitirului Sfântul Lazăr din capitală. Decizia a fost luată de instanța de judecată, scrie ZdG. Pe 18 februarie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul avocatului său și a anulat ordinul prin care acesta era suspendat din funcție. 

Decizia a fost luată de judecătorul Victor Sandu, care a invocat mai multe prevederi din hotărârile Curții Constituționale. Totodată, acesta a menționat că suspendarea raportului de muncă, în baza prevederilor Codului Muncii, poate avea loc doar în caz de trimitere în judecată a unui dosar penal pe numele persoanei.

***

Amintim că, pe 1 septembrie 2020, ofițerii CNA au desfășurat percheziții, inclusiv la sediul administraţiei cimitirului „Sfântul Lazăr”, la domiciliile şi în birourile de serviciu ale 6 bănuiți şi au depistat probe relevante pentru dosar, inclusiv sume de bani, în diferită valută (în jur de 700 000 de lei).

Reprezentanții CNA au publicat o înregistrare video surprinsă cu camera ascunsă în care se vede cum mai multe persoane oferă bani.

„Pe loc gol am făcut 5, iar tu spui că la cimitir rău se lucrează”, se aude la un moment dat în înregistrare.

Procurorii anunțau atunci că pe numele a 6 persoane au fost pornite cauze penale pentru escrocherie, trafic de influenţă, corupere activă şi pasivă, pedeapsă pentru care legislația prevede până la 10 ani de închisoare şi amenzi penale. Aceştia erau bănuiţi că ar fi pretins ilegal sute de mii de lei pentru a vinde sau a rezerva locuri de veci.

Pe 3 septembrie, Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis mandate de arestare pe numele a trei învinuiți: directorul, directorul-adjunct şi un maistru din cadrul administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: