PDM cere anularea înregistrării partidului Pro Moldova. Formațiunea s-a adresat în judecată
Full Article 2 minutes read

PDM cere anularea înregistrării partidului Pro Moldova. Formațiunea s-a adresat în judecată

Partidul Democrat din Moldova a adresat o cerere de chemare în judecată Agenției Servicii Publice pentru a anula decizia de înregistrare a formaţiuni Pro Moldova. Motivul invocat de PDM „este că formaţiunea a fost înregistrată ilegal ca partid, cu grave încălcări ale legislaţiei”.

PDM notează că în registrul persoanelor juridice mai sunt înregistrate persoane juridice care conţin denumirea „Pro Moldova”. Aceștia argumentează că „se interzice înregistrarea unei denumiri care: a) coincide sau, după cum constată organul înregistrării de stat, se aseamănă cu denumirea unei alte persoane juridice deja înregistrate; b) coincide cu o marcă înregistrată în Republica Moldova sau cu o marcă notorie străină”.

De asemenea, PDM susține că „nu a fost prezentată permisiunea corespunzătoare acordată solicitantului, în condiţiile stabilite de guvern, pentru a folosi în denumirea persoanei juridice a denumirii oficiale a statului şi anume „Moldova”, condiţie obligatorie prevăzută de lege”.

Totodată, „nu a fost prezentată lista membrilor partidului politic, în număr de cel puţin patru mii, cu îndeplinirea condiţiei ca membrii acestuia să fie domiciliaţi în cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din Republica Moldova, dar nu mai puţin de 120 de membri în fiecare din unităţile administrativ-teritoriale menţionate”.

Precizăm că astăzi, 27 iulie, Pro Moldova a acuzat actuala guvernare de faptul că ar fi încercat să anuleze înregistrarea partidului. „Știm foarte bine că am îndeplinit toate condițiile și cerințele prescrise de lege pentru înregistrarea unui partid”, a spus Candu.

Anterior, Agenția Servicii Publice a declarat pentru NM că nu au fost depistate încălcări la înregistrarea Partidului Pro Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: