Percheziții în mai multe penitenciare din țară. Șapte deținuți ar fi obținut 280 mii de lei prin șantaj
Full Article 2 minutes read

Percheziții în mai multe penitenciare din țară. Șapte deținuți ar fi obținut 280 mii de lei prin șantaj

Șapte deținuți din cinci penitenciare din țară au fost perchiziționați, după ce ar fi obținut prin șantaj 280.000 lei de la un alt deținut. Acțiunile de verificare au avut loc pe 31 mai curent.

Perchezițiile s-au desfășurat sub conducerea procurorilor PCCOCS, iar cei șapte deținuți fiind cercetați pentru acțiuni de șantaj comise în proporții mari.

Mai exact, începând cu anul 2021, aceștia au folosit pretextul unei datorii financiare rezultate din jocurile de cărți. Ei au pretins de la un deținut 280.000 lei, obținuți prin amenințare cu violența fizică.

Perchezițiile au fost desfășurate de ofițerii de investigații ai Direcției investigații criminalitate organizată a INI, de comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, angajații ANP, cu suportul angajaților DDS „Pantera”. Acestea au avut loc în Penitenciarul nr. 13 – Chişinău, Penitenciarul nr. 9 – Pruncul, Penitenciarul nr. 3 – Leova, Penitenciarul nr. 4 – Cricova,  Penitenciarul nr. 18 – Brăneşti.

În celulele în care sunt deținuți cei șapte condamnați vizați, oamenii legii au ridicat dispozitive de stocare a informației și de comunicare, mijloace bănești, bonuri cu privire la extragerea unor sume de bani, mai multe înscrisuri de ciornă din conținutul cărora vor fi extrase informații utile urmăririi penale.

Deținuții cercetați pe dosar au vârste între 25 și 40 de ani și au fost condamnați pentru șantaj, trecerea ilegală a frontierei de stat, tâlhărie, jaf, escrocherie, păstrarea de arme și muniții, precum și implicarea cu roluri de conducere în organizații criminale.

Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze învinuirea pentru șantaj în proporții deosebit de mari.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: