Percheziții la Cahul: o angajată a Direcției Situații Excepționale ar fi prejudiciat instituția cu peste 300 mii de lei
Full Article 2 minutes read

Percheziții la Cahul: o angajată a Direcției Situații Excepționale ar fi prejudiciat instituția cu peste 300 mii de lei

Contabila-șefă a Direcției Situații Excepționale (DSE) Cahul a fost reținută de Centrul Național Anticorupție (CNA). Aceasta ar fi prejudiciat instituția cu peste 300 de mii de lei. 

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au efectuat, pe 23 martie, acțiuni de urmărire penală la Direcția Situații Excepționale Cahul a Inspectoratului General pentru Situații Urgente al MAI.

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu în care șefa Serviciului finanțe a DSE Cahul este bănuită de cauzarea unui prejudiciu de peste 300 de mii de lei instituției.

„Șefa Serviciului Finanțe din cadrul DSE Cahul, folosindu-se de situația de serviciu și acționând din interes material și personal, ar fi calculat și încasat pentru sine și pentru subalterna ei salarii majorate ilegal”, susțin reprezentanții CNA.

Mai exact, contabila-șefă și-ar fi atribuit plăți salariale majorate în valoare de 300 000 de lei, iar altei contabile – 30 de mii de lei.

În această dimineață, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Direcției Situații Excepționale Cahul, la domiciliul și în automobilul contabilei-șefe, de unde au ridicat mai multe documente contabile, calculatoare și telefoane.

Șefa Serviciului Finanțe a fost plasată în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Cahul pentru 72 de ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: