Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți, după ce au fost lipsiți de imunitate parlamentară
Full Article 50 second read

Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți, după ce au fost lipsiți de imunitate parlamentară

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru postul public de televiziune de procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Irina Lozovanu a fost reținută în seara zilei de 21 septembrie. La domiciliul parlamentarei au avut loc percheziții, derulate de procurorii anticorupție și ofițerii CNA pe parcursul zilei. Deputata a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, după ce a fost întrebată cum comentează acuzațiile organelor de drept și câți bani a luat de la Șor.

Irina Lozovanu și Alexandr Nesterovschi au fost lipsiți pe 21 septembrie de imunitate parlamentară. Deputații, care au părăsit rândurile PSRM în favoarea Partidului „Renaștere”, afiliat lui Șor, sun acuzați că ar fi acceptat finanțări ilegale din partea grupului criminal Șor, spălare de bani și corupere pasivă. Responsabil de schema finanțării formațiunii „Renaștere” ar fi Alexandr Nesterovschi.

Știre în curs de actualizare…


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: