VIDEO CNA efectuează 19 percheziții: sunt vizați avocați, polițiști și un ex-judecător al Curții Supreme de Justiție
Full Article 2 minutes read

VIDEO CNA efectuează 19 percheziții: sunt vizați avocați, polițiști și un ex-judecător al Curții Supreme de Justiție

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează, la această oră, 19 percheziții într-o cauză penală în care sunt vizați avocați, polițiști și un fost judecător al Curții Supreme de Justiție. Persoanele ar fi primit bani, în proporții deosebit de mari, pentru a influența judecători de la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Un avocat a fost reținut pentru 72 ore. 

Reprezentanții CNA au raportat pe 27 martie că ofițerii instituției efectuează, la această oră, 19 percheziții într-o cauză penală. Cea din urmă a fost pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere activă și trafic de influență. Potrivit sursei, schema de corupție a fost deconspirată de CNA și procurorii municipiul Bălți.

Acțiunile se desfășoară la domiciliile, oficiile și în mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor. Ar fi implicați avocați, polițiști și un fost judecător al Curții Supreme de Justiție.

„Persoanele vizate, prevalându-se de presupusa influență și făcând uz de cunoștințele sale care activează în cadrul instanțelor de judecată de diferit nivel ierarhic, ar fi acceptat și primit bani în proporții deosebit de mari de la persoane cointeresate, destinați influențării judecătorilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, pentru pronunțarea unor hotărâri sau decizii favorabile părților cointeresate”, au comunicat reprezentanții CNA.

Se menționează că un avocat a fost reținut pentru 72 ore, iar în privința celorlalte persoane acțiunile de urmărire penală continuă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: