Peste 40 de persoane au murit într-o biserică din Cairo. Cum s-a întâmplat totul
Full Article 2 minutes read

Peste 40 de persoane au murit într-o biserică din Cairo. Cum s-a întâmplat totul

Un incendiu a avut loc la o biserică coptă din capitala egipteană Cairo. Potrivit autorităților bisericești, cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața. Potrivit Bisericii Copte din Egipt, alte cel puțin 14 persoane au fost rănite în incendiul izbucnit la birserica Abu Sefein, transmite DW.

Ministerul Sănătății vobește însă de cel puțin 55 de răniți care ar fi fost transportați la spitale. Pompierii trimiși la fața locului au adus flăcările sub control. Biserica se află în cartierul muncitoresc Imbaba din Cairo.

Oamenii au intrat în panică

Potrivit Reuters, incendiul ar fi izbucnit duminică, în timp ce aproximativ 5000 de creștini s-ar fi aflat la slujbă. Focul a provocat o panică generală, potrivit serviciilor de securitate.

Cauza incendiului nu se cunoaște deocamdată. Poliția a anunțat că, după primele investigații, s-ar părea că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a vorbit la telefon cu patriarhul copt Tawadros II, căruia i-a transmis condoleanțe.

Minoritatea coptă numără până la 15 milioane de membri în Egipt, țară cu o populație de 103 milioane. Copții sunt cea mai mare comunitate creștină din Orientul Apropiat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: